Wat is de beste beleggingsstrategie?

Beleggen met een strategie is al een eerste stap in de goede richting. De juiste strategie kiezen is niet makkelijk maar is wel degelijk heel erg belangrijk. Een strategie hoeft nooit voor altijd vast te staan. Het kan juist ook goed zijn om een strategie tussentijds aan te passen.

Het is verstandig om een plan te maken zodat je houvast hebt wanneer de markt dalende koersen laat zien. Ook is het goed om na te denken over je beleggingsdoel. Wat wil je bereiken met je beleggingen? Misschien wil je wel eerder stoppen met werken of wil je toewerken naar financiële vrijheid. Misschien wil je wel een spaarpotje opbouwen voor de studie van je kinderen. 

Het is goed om te kijken hoeveel financiële ruimte je hebt om te beleggen, wil je maandelijks een vast bedrag storten en is dit wel haalbaar? Ook kan het handig zijn om te kijken naar de kosten om te beleggen. Elke broker hanteert weer andere kosten voor het kopen van bijvoorbeeld aandelen. Door op deze manier een beleggingsplan op te stellen, kun je ook bepalen hoeveel risico je wilt en kunt nemen. In deze blog bespreken we de verschillende beleggingstrategieën die je kunt gebruiken om je vermogen te laten groeien.

Indexbeleggen

Een index vertegenwoordigd een bepaalde markt zoals de technologiesector of Nederlandse bedrijven met het grootste marktaandeel.  Een index kan echt van alles zijn. Bij indexbeleggen is de strategie om hetzelfde resultaat te behalen als die de index van een bepaalde markt laat zien. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te beleggen in ETF’s of in indexfondsen. 

Waardebeleggen 

Deze strategie is gefocust om aandelen te kopen die ondergewaardeerd zijn. Deze aandelen kunnen worden gekocht bij aandelen brokers. Het betekent dat je aandelen koopt die op dat moment erg laag staan ten opzichte van de financiële cijfers die ze naar buiten brengen. Waardebeleggen is meestal voor de lange termijn. Doordat je actief op zoek gaat naar aandelen die ondergewaardeerd zijn, kunnen we concluderen dat je een actieve houding aan moet nemen. Ook dit is iets wat je in overweging kunt nemen. Niet iedereen wilt actief bezig zijn met wat er allemaal in de markt speelt.

Dividend beleggen

Wanneer je aandelen koopt, ben je een beetje aandeelhouder van een bedrijf. In sommige gevallen keren bedrijven ook dividend uit. De strategie is dan ook gericht om op zoek te gaan naar bedrijven die regelmatig dividend uitkeren. Je krijg hierdoor op vaste basis een stukje winst uitgekeerd, wat voor veel investeerders erg interessant klinkt.

Related Posts

Geef een reactie